Ingyenes WIFI a Bocskai téren

Ingyenes WIFI a Bocskai téren

A polgármester szerint ez az intelligens város kialakításának irányába tett első lépést jelenti. A világ élvonalában ma már megszokottá vált, hogy egyes városokban teljes wi-fi lefedettséget építenek ki. Hasonló lépésen gondolkodik Hajdúböszörmény is.

Gellén Lajos, a HBcom ügyvezetője elmondta, az október végétől elérhető hot spot jellegű szolgáltatást közterületi használatra tervezték. A hálózatnak nem célja az otthoni internet előfizetések kiváltása, erre műszakilag sem alkalmas. A technológia beltéri felhasználás esetén nem biztosít garantált elérést. A wi-fi hálózaton keresztül a vendégfelhasználók díjmentesen férhetnek hozzá a világhálóhoz böngészés, weblapok megtekintése tájékozódás, információgyűjtés céljából. A wi-fi hálózat lehetőséget biztosít továbbá a közösségi oldalak megtekintésére, e-mailek küldésére és fogadására, online médiatartalmak megjelenítésére, rádióhallgatásra.

A nemkívánatos felhasználási formák és a visszaélések elkerülése érdekében a rendszer korlátozza majd a felhasználókat, így film vagy illegális on-line tartalmak letöltésére nem lesz lehetőség.

Elérhetőség adatok: SSID: FOTER FREE WIFI.

Vissza